Formación

Congreso enfermero ‘Entornos de cuidados seguros. La clave para la sostenibilidad del sistema’

— Zaragoza 20 Nov, 2014 - 12:56 pm

La Fundación para el Desarrollo de la Enfermería (FUDEN) y el Sindicato de Enfermería (SATSE) organizarán, los días 12 y 13 de febrero del año 2015, el congreso enfermero ‘Entornos de cuidados seguros. La clave para la sostenibilidad del sistema’, de carácter gratuito ‘Entornos de cuidados seguros. La clave para la sostenibilidad del sistema’. Esta actividad estará dirigida a enfermeros, matronas, fisioterapeutas, y estudiantes de enfermería y fisioterapia; y contará con la presencia de más de 500 profesionales sanitarios que reflexionará sobre la seguridad del paciente.

Organizadores: Fundación para el Desarrollo de la Enfermería (FUDEN) y Sindicato de Enfermería (SATSE)

Lugar: Zaragoza

Fecha: 12 de febrero al 13 de febrero de 2015

 

 

 

1 Comentario

  1. JORDI MARTÍ says:

    Excloure la llengua de la ciutat d’acollida del congrés i obligar els assistents a usar sistemàticament una llengua diferent de la seua habitual, és una pràctica inaudita que posa de manifest la ideologia supremacista de l’organització del congrés alhora que diu molt poc de la dignitat dels catalanoparlanst que es troben entre els organitzadors. L’exclusió sistemàtica i imperativa del català en aquestes jornades a Barcelona ha estat una humiliació gratuïta inflingida a una gent que, saturada de menyspreu, ja no té esma de defensar-se, que ha après a callar i ha intengrat aquesta submissió a la seua conducta habitual, racionalitzada com un acte de cortesia. Ara bé, per a aquells que encara conservem una mica d’orgull i que no ens resignem a ser tractats com a estrangers indesitjables a casa nostra, la vostra actitud és del tot inacceptable.

    Pel que fa als organitzadors vinguts de fora, que no heu experimentat mai què és el supremacisme i que, per tant, mai no heu estat induïts a valorar com una possibilitat raonable acotar el cap, ocultar la llengua i demanar perdó per existir, dir-vos no teniu excusa pel que feu. Senzillament us mostreu com algú amb tirada a les actituds despòtiques. Us han ensenyat que podeu imposar-vos, i us imposeu, ras i curt ( sentir-se indefens se n’aprèn, a sentir-se omnipotent, també). I sí, m’adreço a vosaltres enfadat, però no costa gens d’entendre el meu enuig: el comprendreu amb facilitat si feu, per un moment, l’esforç de posar-vos en el meu lloc (es diu empatia i tothom n’és capaç). Si ho feu, veureu que només us resultarà defensable la vostra conducta si partiu de la premissa de la meua llengua no val tant com la vostra, que és menys llengua, que és més “regional”, vaja, que és una nosa floclòrica. Llavors, és clar, vosaltres feu santament, i jo estic carregat de punyetes. Sapigueu, però, que si és aixó com penseu, llavors m’heu faltat al respecte. I jo no us havia fet res.

    I ara ja podeu desqualificar-me; no vaig nàixer ahir i sé el pa que s’hi dóna (al llarg de la meu vida ja m’ha costat moltes impertinències la prentesió d’usar amb plena normalitat el català a Catalunya). Podeu començar amb allò de “ser abiertos”, “conocer lenguas”, etc. I alhora que m’ho diueu, aplicar-vos-ho.